Parcivalcollege winnaar 2013, gefeliciteerd!

Parcival CollegeHet Parcivalcollege heeft met hun project richting een volledig duurzame school de eerste editie van de Wubbo Ockelsprijs 2.0 gewonnen – gefeliciteerd! Ze zijn al langere tijd bezig met dit ambitieuze doel, en zijn via verschillende projecten al flink op weg naar het verwezenlijken van hun volledig duurzame school. Wat ook bijzonder is, is dat de hele school betrokken is bij deze ambitie. Veel scholieren hebben dan ook een duidelijk idee van wat er met het geld van de prijs gaat gebeuren.

Het Parcivalcollege is al langere tijd bezig met dit ambitieuze doel van hen. In februari 2012 was de aftrap van het proces, in de vorm van een – door de leerlingen georganiseerde – 24-uurs lesmarathon óver en vóór duurzaamheid. Met de sponsoring die is opgehaald heeft school zonnepanelen gekocht voor op het dak. Hiermee wordt weer geld bespaard, wat de school weer gebruikt voor duurzame projecten. “Energie opwekken is mooi, maar energie besparen is natuurlijk nóg mooier”, zegt Arnold Tang, docent wis- en natuurkunde en de drijvende kracht achter dit grote project. En dat is precies waar ze het afgelopen jaar mee bezig zijn geweest.

Het geld dat het Parcivalcollege heeft gewonnen, gaat worden ingezet om het oude gebouw, dat ruim drie keer zoveel gas gebruikt als hun nieuwbouw, beter te isoleren. Dit alles in het kader van het zoveel mogelijk besparen van energie, om uiteindelijk een volledig duurzame school te worden.

Wubbo Ockels is ook trots op de school, zoals hij ze via een videoboodschap vanuit Aruba heeft laten weten. De organisatie van de Wubbo Ockelsprijs 2.0 feliciteert het Parcivalcollege nogmaals, en hoopt dat we jullie gedurende het jaar op de hoogte kunnen houden van hoe het verloopt met het Parcivalcollege en hun Duurzame School.

Kijk voor meer nieuwsberichten en filmpjes over de prijs en het Parcivalcollege op de Media pagina.

Parcivalcollege winnaar 2013, gefeliciteerd!