Nieuwsberichten

Wubbo Ockelsprijs weer naar Groninger scholen

Via Dagblad van het Noorden, 3 november 2015

De Winkler Prins Scholengemeenschap in Veendam, de Campus Winschoten en Beyers Naudé Leeuwarden zijn dit jaar de grote winnaars van de Wubbo Ockelsprijs. De Campus Winschoten viel vorig jaar ook al in de prijzen. De prijs voor de meest duurzame school uit Noord-Nederland ging toen naar Winschoten.

Lees meer

 

 

logo-dagblad

 

 

Wubbo Ockelsprijs 2.0 naar Campus Winschoten

Via RTV Noord, 26 juni 2014

De school Campus Winschoten heeft donderdagavond de Wubbo Ockelsprijs 2.0 gekregen. De prijs ter waarde van 10.000 euro is bedoeld voor de meest duurzame school van Noord-Nederland. De Winschoter school kreeg de prijs, omdat er de afgelopen jaren veel projecten zijn opgezet om jongeren bewust te maken van duurzaamheid. Het prijzengeld wordt ingezet om duurzaamheid een belangrijke plek in het lesprogramma te geven. Zo worden er tablets gekocht.

Lees meer

RTV Noord

 

 

 

 

 

 

Wubbo Ockels bleef band met Groningen koesteren

Via Nu.nl, 27 mei 2014

Zijn band met Groningen was zo sterk dat toen hij tijdens een ruimtereis foto’s nam van de aarde, en ook van Nederland, hij de aanwezigheid van de Martinitoren zei te kunnen voelen. “Ik had het idee dat ik door de wolken heen kon kijken en al die plaatsen kon zien waar ik vroeger gelopen had.”

Lees meer

nu.nl-logo

 

 

 

 

 

 

 

 

Leerlingen Campus Winschoten: Toppers op eco-gebied

Via Campus Winschoten, 4 oktober 2013

Vmbo-leerlingen van Campus Winschoten zijn winnaar geworden op KliMotion, een beurs voor eco-projecten op scholen. Campus Winschoten presenteerde maar liefst drie projecten. De beurs vond plaats in Sorsum, een plaats achter Hannover, waar ecologisch leven de standaard is. Met de drie eco-projecten hebben de leerlingen een Neon arts en Sportfeest voor alle vmbo-leerlingen van de school gewonnen.

Lees meer

Campus Winschoten

 

 

 

 

 

 

Wubbo Ockelsprijs 2.0 voor Parcival College

Via de Nationale Onderwijsgids, 27 juni 2013

Op het Parcival College in Groningen is afgelopen vrijdag de Wubbo Ockelsprijs 2.0 uitgereikt. Een prijs voor de meest duurzame school van Noord-Nederland. Zelf kon voormalig astronaut Wubbo Ockels er wegens ziekte helaas niet bij zijn. Wel had hij een videoboodschap ingesproken. Daarover bericht de website van de Rijksuniversiteit Groningen.

Lees meer

NOG

 

 

 

 

Parcival College wint Wubbo Ockelsprijs 2.0

Via RTV Noord, 21 juni 2013

Het Parcival College in Groningen heeft vrijdagochtend de Wubbo Ockelsprijs 2.0 gewonnen. Dit is een nieuwe prijs voor meest duurzame school van het Noorden. Van alle scholen uit het Noorden die zich hadden opgegeven, had de jury vier genomineerd: het Dollardcollege in Winschoten, het Eemsdelta College in Delfzijl, het RSG Wolfsbos in Hoogeveen en het Parcival College in Groningen.

Lees meer

 

 

 

 

 

Het Parcival College wint Wubbo Ockelsprijs

Via OOG Omroep Groningen, 20 juni 2013

Het Parcival College aan de Merwedestraat is de eerste winnaar van de Wubbo Ockelsprijs nieuwe stijl. Die wordt gegeven aan de meest duurzame school van Noord Nederland. De prijs, die bestaat uit bedrag van tienduizend euro, werd vrijdagochtend in de school uitgereikt.

Het Parcival College organiseerde lesmarathons over duurzaamheid, kocht zonnepanelen en heeft tal van plannen om het monumentale gebouw energiezuiniger te maken. Daarmee maakte de school veel indruk bij de jury. Ook Wubbo Ockels vertelde trots op de school te zijn. De naamgever van de prijs kon wegens ziekte niet aanwezig zijn en had een videoboodschap ingesproken.

Lees meer

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe Wubbo Ockelsprijs

Via RTV Drenthe, 3 april 2013

Er is weer een Wubbo Ockelsprijs. De tweejaarslijke prijs voor mensen die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd in natuurwetenschappen of techniek, werd eind 2011 opgeheven.

De Rijksuniversiteit, de Hanzehogeschool, de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en de Stenden University hebben nu geld beschikbaar gesteld voor de nieuwe Wubbo Ockelsprijs. In plaats van wetenschappers, maken nu middelbare scholen die zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid, kans op de prijs.

Lees meer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wubbo Ockelsprijs is terug

Via RTV Noord, 2 april 2013

Er wordt dit jaar toch weer een Wubbo Ockelsprijs uitgereikt. De tweejaarlijkse prijs voor mensen die een een uitzonderlijke prestatie in natuurwetenschappen of techniek hebben geleverd en een band hebben met Groningen, werd eind 2011 opgeheven.

Oorzaak was een conflict tussen oud-astronaut Wubbo Ockels, waar de prijs naar genoemd is en het toenmalige stichtingsbestuur. Nu hebben de Rijksuniversiteit, de Hanzehogeschool, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en de Stenden University geld beschikbaar gesteld voor een nieuwe Wubbo Ockels prijs.

Lees meer