Een aantal maanden verder op het Parcival

Het is alweer een half jaar geleden dat het Parcivalcollege te Groningen de gelukkige winnaar is geworden van de Wubbo Ockelsprijs. Hoe kijken ze er zelf tegenaan, en wat zijn ze van plan te doen met het prijzengeld? Arnold Tang, coördinator van het project ‘duurzaamheid’ op het college, geeft een toelichting.

“In juni 2013 heeft het Parcival de eerste editie van de Wubbo Ockelsprijs gewonnen. Basis hiervan was een scholierenactie, een 24-uurs lesmarathon, die geld voor zonnepanelen op de school heeft opgeleverd. Verder is het bewustzijn in de school voor energieverbruik en -besparing gegroeid, en is gewaarborgd dat ‘duurzaamheid’ een thema in de school blijft. Er is een duurzaamheidscoördinator en een groep leerlingen die nieuwe projecten aanpakt. Zo nemen we dit jaar deel aan de Energy Challenges. Landelijk is ook een groep scholen ontstaan, de Sustainable Chain Gang, die duurzaamheidsvraagstukken wil helpen oplossen; of het nu gaat om het onderwijs zelf, de bedrijfsvoering, of de schoolcultuur.

De Wubbo Ockelsprijs – en ook de besparingen door onze zonnepanelen – willen we inzetten om ons oude gebouw te gaan isoleren, zodat er nog veel meer energie bespaard kan worden. Dit is weer een project in samenwerking met leerlingen, ouders, schoolleiding en docenten. Ook die toekomstige besparingen willen we weer inzetten voor ‘duurzame doelen.”

Arnold Tang
Coördinator Project Duurzaamheid
Parcivalcollege

Een aantal maanden verder op het Parcival